Při nákupu nad 900 Kč doručení zdarma

Rady a tipy

TOP 4 účesy pro krátké vlasy: Tipy a jak o ně pečovat

účesy pro krátké vlasy

TOP 4 účesy pro krátké vlasy: Tipy a jak o ně pečovat

Na krátké vlasy si troufá stále větší počet žen. A není se čemu divit. Jsou totiž praktické, slušivé a dobře se udržují. Co když ale tápete, zda krátké účesy pro ženy budou slušet i vám? A jak se o krátké vlasy správně starat, aby byly za všech okolností pěstěné a krásné?

Krátké účesy jsou vhodné pro ženy všech věkových kategorií. Například Pixie účes podtrhne i jemné rysy obličeje mladších ročníků. Hezky vyfoukané mikádo pak dovede vytvořit super elegantní dojem. A to hlavně v případě, že jej doplníte správným líčením a oděvem.

Některé ženy však mají z kratších střihů vlasů obavy. Na stránkách časopisů vlasy vypadají upraveně a hezky. Je ale jejich údržba v reálném životě skutečně tak jednoduchá?

Abychom vás nasměrovali tam, kam potřebujete, představíme vám čtyři nejlepší účesy pro krátké vlasy, které svedete udržovat hezké i bez předchozích profesionálních zkušeností s úpravou vlasů.

TOP 4 krátké účesy pro ženy

krátké účesy pro ženy

Pixie cut

Pixie cut se řadí mezi nejoblíbenější druhy krátkých ženských účesů dneška. Bude slušet ženám, které mají drobnější a jemnější rysy v obličeji. Případně ho mohou vyzkoušet i ženy s výraznějším obličejem, které si mohou i v běžném životě dovolit větší porci extravagance.

Pixie může mít několik podob. Typicky jde o krátký účes, který má krátce střižené vlasy po stranách. Případně je možné vlasy po stranách hlavy vyholit strojkem. Není neobvyklé, že Pixie cut bývá okořeněn i zajímavou volbou barvy vlasů. Pěkně bude na některých ženách vypadat blond, růžová či hnědá se správně zvoleným melírem.

Asymetrický účes

Asymetrický účes si oblíbilo díky celebritám mnoho zralých žen. Opět může mít několik podob. V některých případech mohou být delší cípy vlasů po obou stranách obličeje a jejich délka se směrem dozadu postupně zkracuje. Případně můžete zvolit delší vlasy pouze po jedné straně. Tento typ účesu bude slušet především originálním a kreativním ženám, které chtějí okolnímu světu ukázat, s kým má tu čest.

Kratší vlnité vlasy

U kratších vlnitých vlasů si musíte dávat pozor na několik věcí. V první řadě byste si měly vybrat správný střih, protože pokud dojde k jeho špatné volbě, může to způsobit optické zvětšení objemu hlavy. Pak si také musíte dát pozor na udržení tvaru vln, které se mohou v některých případech bortit, čímž způsobí krepatění a ztrátu původního tvaru.

Mikádo s ofinou

Mikádo s ofinou vypadá velmi sofistikovaně a nadčasově. Nemusíte mít vlasy střižené až k uším, vhodné je i trochu delší mikádo, které doplníte o dobře střiženou ofinu. Ta by měla být tak akorát dlouhá, aby vám nezasahovala do očí. Tento střih bude nejvíc vyhovovat ženám, které mají od přírody rovné vlasy, protože se jim bude dobře udržovat.

jak se starat o krátké vlasy

Jak pečovat o krátké vlasy?

Krátké vlasy si zaslouží stejně kvalitní péči, jako vlasy dlouhé. Jedním z nejdůležitějších bodů je volba správné kosmetiky, která by měla zahrnovat kvalitní šampon (arganový) a kondicionér s obsahem arganového a ricinového oleje bez sulfátů a s obsahem přírodních látek, které podpoří jejich rozčesávání, lesk a normální stav pokožky hlavy. Určitě je také vhodné pravidelně používání bezoplachové vlasové kúry s obsahem brazilského keratinu a dalších látek (panthenol, aloe vera, kopřiva dvoudomá, vitamíny…).

Také nezapomínejte na to, že vlasy pro své prospívání vyžadují i minimální působení tepla. Takže po žehličce na vlasy, fénu nebo kulmě sahejte opravdu jen výjimečně a vždy si zvolte spíše nižší teplotu. Sice bude úprava trvat o chvilku déle, vlasy vám za to ale rozhodně poděkují. Naprostou samozřejmostí by také měla být aplikace ochrany před působením vysokých teplot, na kterou hodně žen v běžném životě zapomíná.

V neposlední řadě také pomáhá omezení barvení a odbarvování nekvalitními barvami, ochrana vlasů před UV zářením či používání správného hřebene a kartáče na vlasy. Je tedy vhodné o vlasy pečovat na několika frontách. Pak bude mít vaše úsilí skutečně maximální dopady.

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.